Rodinná drakiáda

28.10.2008 12:54

V neděli 26. října 2008 se na lhoteckém fotbalovém hřišti uskutečnil pod záštitou Rodinného a mateřského centra Lhota pod Libčany první ročník rodinné drakiády. Počasí nám přálo – bylo až s podivem, jak se dopolední velmi mlhavé a veskrze podzimní počasí dokázalo změnit na slunečné, takže odpoledne bylo sice chladno, ale alespoň na pohled velmi příjemně. Dokonce asi dvě hodiny před zahájením začal foukat větřík, který je k podobným akcím potřeba, takže co víc si přát?

Dětičky s rodiči na lhotecké hřiště přinesly celkem 38 zakoupených či doma vyrobených dráčků v různých podobách, k vidění byli draci klasičtí, k tomu navíc draci v podobě různých zvířat, ptáků atd. Každý dráček dostal svoje jméno, pod kterým byl zaregistrován a soutěžil. Jenom škoda, že se nepodařilo draky hromadně odstartovat a tím naši první drakiádu i oficiálně zahájit, bohužel ale dostat tolik draků s jejich majiteli, kteří po příchodu na hřiště okamžitě všichni pilně trénovali, na jedno místo, se ukázalo jako nadlidský úkol. Proto volný trénink plynně přešel na ostrý let. :-)

„Odborná porota“ z řad maminek RMC i návštěvníků hodnotila draky v následujících kategoriích: největší drak, nejmenší drak, nejspeciálnější drak, nejhezčí drak a nejdéle létající drak. Úloha to byla skutečně těžká – z takového množství „létadel“ vybrat ty nej! Nicméně nakonec se většina porotců na vítězích jednotlivých kategorií shodla a tak se směle mohlo vyhlašovat a majitelům vyhodnocených draků rozdávat medaile a diplomy! A vyhlašování neprobíhalo pouze mezi draky – soutěžechtivé maminky si zde během odpoledne mohly vyřezat co nejhezčí dýni a rovněž ji přihlásit do soutěže. Vítězka v této kategorii dostala samozřejmě také medaili a diplom za nejšikovnější ručičky!

Dále tu pro případ, že by některé z dítek omrzelo samotné pouštění draků, byly připraveny oblíbené soutěže. Tentokrát se házelo polínky do připraveného koše, v košíku s listím se hledal poklad a mezi připravenými kuželi se jezdil slalom s trakářky a naloženou dýní – tuto atrakci si mohli vyzkoušet i rodiče, pro ně bylo místo malého trakářku připravenou velké kolečko a namísto dýně vozili dospěláci dalšího dospěláka. :-) Pro všechny návštěvníky bylo připraveno malé sladké pohoštění nebo občerstvení ve stánku. Navíc u nás maminky nebo šikovná dítka zároveň mohla získat inspiraci nebo si přímo vyrobit krásnou skleněnou podzimní lucerničku.

Věřím, že si na této akci každý mohl nalézt „to své“. A že se nás tam tedy sešlo – díky připravené prezenční listině víme přesně, že se naší první drakiády zúčastnilo celkem 118 lidiček. Nezbývá jen doufat, že všichni z nich byli u nás spokojení a že se ve stejně hojném počtu sejdeme i na příštích ročnících a zpestříme tak podzim nejen sobě, ale hlavně našim dětem!

Fotografie z této akce naleznete v sekci Fotogalerie - Drakiáda 2008.

—————

Zpět


Kontakt

Rodinné a mateřské centrum Lhota pod Libčany

Lhota pod Libčany 57 50327 IČO: 22737791

rmc-lhotapodlibcany@seznam.cz