Jarní tancovačka - 60-tá léta

06.05.2010 13:52

Snad se shodneme, že první Jarní tancovačka v roce 2009 se nadmíru vyvedla – a jelikož se nám před rokem podařilo spojit příjemné s užitečným (tzn. vydělat nějaké penízky pro lhotecké děti a zároveň se u toho i příjemně pobavit), proč to nezopakovat i letos, že? A tak jsme se v sobotu 17. 4. 2010 v hojném počtu téměř 140 lidí sešli v sále Obecního hostince na Jarní tancovačce, kterou jsme letos pojali ve stylu 60-tých let.

60-tá léta se v sále odrazila nejen v naaranžovaných rekvizitách (starý vysavač, ždímačka, porcelánový čajový servis, láhve na sifon či šlehačku, rádia, hodiny, no zkrátka vše, co se po domácnostech v nejrůznějších skrýších našlo!), ale hlavně nezklamali naši hosté, kteří téměř všichni přišli v oblečení odpovídajícímu zmíněným časům. K vidění byly skutečně zajímavé módní kreace, dokonce jsme tu měli i jednu paní v natáčkách – samozřejmě dobových! :-) S oblečením souvisela i jedna minisoutěž, která v průběhu večera proběhla – hosté u jednotlivých stolů si volili svého „nej“ kandidáta, který by svým vzezřením nejvíce zapadl do 60-tých let – kandidátů (vlastně spíše kandidátek – je to zajímavé, ale muž se nám v tipech neobjevil ani jednou!!!) bylo více, ale nakonec jasně zvítězila Ivana Čiháková, které to v jejích červených šatečkách nejen velmi slušelo, ale celý večer si výborně užívala! Takže ještě jednou velká gratulace!!!

Ale to jsem přeskočila – zpět tedy na začátek večera! Letos nám téměř až do rána hrála skupina LYRA pana Jaroslava Perného, nutno dodat, že hrála výborně, no ostatně jako všude, kde se objeví! Po úvodním slovu a přivítání od naší předsedkyně Kačky Holické následovalo rock´n´rollové předtančení skupiny Tornádo, no a poté už se na parket směle mohli vrhnout všichni další tancechtiví! A tančilo se a tančilo, až do okamžiku, kdy do sálu vjeli čtyři muži na kolech doprovázení jedním na motorce (všechny dopravní prostředky samozřejmě rovněž z let 60-tých) – to se právě rozjíždělo vystoupení „Lhoteckých Bobin a Bobanů“, tzn. pěti mamin z centra a jejich tanečních partnerů, kteří chtěli pobavit ostatní a nacvičili proto na písničky Jezdím bez nehod, Mně se líbí Bob a Pátá malý taneční rej, estrádu, či show, říkejte tomu každý jak chcete! :-) Za jejich odvahu a nasazení (a určitě i oblečení – zmínění pánové vše totiž absolvovali v úžasných pruhovaných trikotkách) si tito nadšenci vysloužili velký potlesk publika, tak snad se záměr „pobavit“ zdařil!

Ke každému plesu patří i tombola – nejinak to bylo i u nás. Tombola byla díky darům od maminek i dalších spřízněných duší, které nám a naší činnosti fandí, bohatá, takže určitě každý si domů něco odnesl. Kdo si ale odnesl hlavní cenu, kterou byl pro letošek opět zájezd do Itálie, tak tomu nebudete věřit – byli to Martina a Tomáš Pithartovi. Proč to zmiňuji? Tito manželé totiž vyhráli hlavní cenu i minulý rok! Je jim to samozřejmě přáno a gratulujeme, ale je to trochu zvláštní shoda náhod! Myslím, že pokud se Martina s Tomášem zúčastní naší tancovačky i příští rok, nebudeme muset hlavní cenu ani losovat – prostě jim to předáme rovnou! :-)

Na závěr bych ještě znovu ráda poděkovala všem maminkám, které pomohly s organizací, bylo to náročné a bylo toho dost, ale snad se nakonec zadařilo ke spokojenosti všech! Dále bych chtěla poděkovat všem, kdo věnoval jakýkoli dar do naší tomboly či přispěl finančně. A samozřejmě také všem těm, kdo nás přišel i letos na tuto akci podpořit! Snad všichni odcházeli s pocitem, že se pobavili a že by bylo fajn se za námi na nějakou podobnou akci vrátit, a to bychom si asi přáli nejvíce!

PK

 

—————

Zpět


Kontakt

Rodinné a mateřské centrum Lhota pod Libčany

Lhota pod Libčany 57 50327 IČO: 22737791

rmc-lhotapodlibcany@seznam.cz