Mikulášská besídka aneb čertovská show S čerty jsou i žerty

06.12.2008 20:04

Vánoční čas je hlavně pro děti časem čekání "na Ježíška". Ale když přijde Mikuláš, je to pro ně znamení, že se dočkají už velmi brzo! U nás ve Lhotě chodil Mikuláš nejen za dětmi domů, ale přišel jako každoročně i do Mateřské školky - tady se mu ale čert neposlucha utrhl od stromu a zaběhl postrašit školáky do Základní školy. Navíc letos Mikuláš, andělé a nepostradatelný čert přišli za dětmi i do sálu Obecního hostince. A co se tam dělo?

Společně se Základní a mateřskou školou tam naše Rodinné a mateřské centrum uspořádalo v sobotu 6. 12. 2008 čertovskou show "S čerty jsou i žerty". Děti se oblékly do kostýmů, na hlavu nasadily růžky a rohy všech možných velikostí, a tak se to v sále jen hemžilo pěkným houfem malých čertic a čertíků. Děti z Mateřské školy nám na úvod předvedly několik básniček a taneček, které s nimi nacvičily paní učitelky. Další krásné vystoupení připravila Alice Neumannová s holčičkami z tanečního kroužku. Takže na začátek se tančilo a mohlo se i dál - DJ Radim Cvrček měl připravenou malou diskotéku a dětem pouštěl jejich oblíbené hitovky. A aby nezůstalo jen u tance, přišla řada i na několik soutěží; v "židlované" si tak například mohly zasoutěžit i maminky s malými prťousky, nebo potom větší děti samostatně. Po soutěžích se potom dostali ke slovu lhotečtí školáci s jejich vystoupením - po básničce nám předvedli opravdu strašidelný čertovský tanec, kterým na pódium přivolali čerta! Ale aby se děti nebály, čert nepřišel sám, společně s ním přišli i hodní andělé a hlavně Mikuláš, který dětem po ujištění, že jsou všechny hodné, rozdal balíčky sladkostí a ovoce... A po této návštěvě se mohlo opět tančit a dovádět, takže určitě nejeden malý čertík či čertice usnul okamžitě, jakmile si ho rodiče dovedli domů! :-) Na závěr čertovské show jsme ještě vylosovali tři maminky z členek našeho centra, které obdržely balíčky s drobnými dárky. Nerozdával jim je sice už Mikuláš, ale to nám vylosované maminky určitě odpustí. :-)

A co říci na závěr? Už to zní dost ohraně, ale přesto je to pravdivé - byla to určitě velmi vyvedená akce. Jedna z těch, ke kterým bychom se v budoucnu chtěli určitě vrátit. Za perfektní přípravu a organizaci je nutno poděkovat hlavně Míše Šiklové, ale i ostatním maminkám, které pomáhaly při organizaci, připravily výzdobu atd. Děkujeme zároveň Obecnímu úřadu ve Lhotě pod Libčany za příspěvky i podporu. A samozřejmě velký kus práce odvedly všechny paní učitelky z Mateřské a základní školy a Alice při nácviku zmiňovaných vystoupení, takže VŠEM děkujeme moc!

—————

Zpět


Kontakt

Rodinné a mateřské centrum Lhota pod Libčany

Lhota pod Libčany 57 50327 IČO: 22737791

rmc-lhotapodlibcany@seznam.cz