Rodinná drakiáda - II. ročník

25.10.2009 16:58

Po úspěšném loňském úvodním ročníku jsme se i letos koncem října - přesněji řečeno v sobotu 24. 10. 2009 - sešli na lhoteckém hřišti na akci Rodinná drakiáda. Účastníků bylo letos lehce méně, možná to bylo způsobeno i tím, že vlna pořádání drakiád zasáhla i do okolních obcí, ale i tak se tento rok u nás sešlo 27 draků! Samozřejmě s doprovodem, který tvořili v počtu 52 dospěláci a 47 děti. Krásnou podzimní atmosféru nám na hřišti navodila nejen výzdoba našich maminek, ale hlavně připravená výstavka dekorací s podzimní tématikou, které si mohli návštěvníci naší drakiády i zakoupit. Pro děti zde byl k dispozici stále teplý čajík a nechyběla ani spousta napečených dobrot od maminek, tak co víc si přát?

Jenom velká smůla, že nám tentokrát nepřálo štěstí a nepřineslo lepší počasí. Cožpak o to, bylo příjemně, žádná podzimní plískanice, ovšem chyběl vítr, což je při pořádání drakiády celkem podstatná závada. :-) My se ale nedali odradit a tak se za snahy všech rodičů či dětí většinu draků do vzduchu podařilo dostat! Sice to bylo jen na chvíli a majitelé dráčků si u toho trochu zaběhali, ale to přece vůbec nevadí!!! :-)

Stejně jako loni jsme i tento rok hodnotili a vyhlašovali nej draky - tentokrát byla ale oproti loňsku hodnocena pouze létadla domácí výroby. A kdože se odborné porotě tedy líbil nejvíc? Byli to draci Méďa a Béďa rodiny Tlučhořovy, drak Zajda rodiny Zajíčkovy a drak Robínek rodiny Geldoňovy. Odměněna byla ale všechna dítka, která za námi na hřiště přišla, ať už s jakýmkoli drakem. Navíc zde pro děti byly připraveny dvě soutěže, samozřejmě obě také za malou sladkou odměnu. Skákalo se v krásných dýňově-oranžových pytlích a u druhé soutěže se házelo malými okrasnými dýněmi do připraveného dvouušáku.

Zruční dospěláci si také mohli zasoutěžit - ovšem pokud si přinesli vydlabanou dýni a měli chuť vyřezávat! Letos se nám dýní sešlo bohužel málo, no ale zase bylo jednodušší hodnocení! :-) Titul a diplom za nejšikovnější ručičky si odnesli kluci Burdovi za největší dýni Brumlu, Dominiček navíc dostal i malý dáreček. Dalším zúčastněným maminkám Alence Vojáčkové, Janě Buzkové a Aničce Štěpánové připadly malé kosmetické balíčky od Oriflame, které věnovala Dana Pultarová.

Ve finále letošní drakiády jsme vypouštěli k nebi létající přáníčka - nutno dodat, že tohle naše děti opravdu nadchlo, takže to určitě nebylo naposledy! Některým dospělákům se při tom zaleskla i slza v oku - ono když vidíte, jak i dítko již školou povinné šeptá svoje přání do balónku a pak si přeje, aby zrovna ten jeho balónek vylétl co nejvýše a přání se mu tím splnilo, je to tak trochu nápor na emoce... :-)

Takže doufejme, že díky tomu všemu se našim návštěvníkům u nás i letos líbilo! A samozřejmě na dálku děkujeme všem, kdo nám pomohl s organizací - takže, holky, díky moc za všechno!!!

PK

—————

Zpět


Kontakt

Rodinné a mateřské centrum Lhota pod Libčany

Lhota pod Libčany 57 50327 IČO: 22737791

rmc-lhotapodlibcany@seznam.cz