Rodinná drakiáda

19.10.2011 21:28

Letos již čtvrtý ročník drakiády provázelo krásné a dokonce i větrné počasí. Sešli jsme se v neděli 16.10.2011 na lhoteckém hřišti s dobrou náladou a nadšením, zda právě ten náš dráček poletí hodně vysoko. Konkurence byla veliká, dráčků jsme napočítali 48 i přesto, že stejná akce probíhala v okolních obcích. Dráčkovodů se sešlo 58 dospělých a 58 dětských.

A aby se u nás všem líbilo, připravily jsme s maminkami soutěže pro děti s podzimní tématikou – prohazovacího draka, hladového kohoutka, kterému děti vozily na trakářku kukuřici a oblíbená disciplína – hod na cíl – malé dýně a brambory se děti snažily vhodit do dvouušáku. Po té si zasloužily odměnu – jablíčko, nafukovací balonek a sladkost. Dále mohli návštěvníci obdivovat a hodnotit 40 obrázků dětí ze lhotecké školy a školky s námětem dráčků. Výstava byla krásná a barevná, těžko vybírat ten NEJ…. nelehký úkol, ale nakonec se podařilo. Připraveno bylo i občerstvení s teplým čajíkem a upečenými dezerty od maminek. 

Předběhla jsem hlavní cíl našeho setkání a to – pouštění draků. Ano, draci létaly, děti i rodiče se hezky bavili…a to nám dělá velikou radost. Vážíme si toho času stráveného s dětmi o to víc, pokud si rodiče udělali čas a s dětmi doma dráčka vyrobili. Proto na stupně vítězů vystoupali majitelé právě těchto draků. Ale ani ostatní dětičky nepřišly zkrátka – všechny děti dostaly na krček perníkové draky upečené šikovnými maminkami, z čehož měly obrovskou radost, protože se mohly do té dobroty rovnou zakousnout.

            A kdože byl odbornou porotou poslán na stupně vítězů? Byla to rodina Šmídova s dráčkem Já nevím, Kalenský s dráčkem Aničkou a Koudelkovi s krásně létacím dráčkem jménem Dračice Mračice, který se držel ve vzduchu po celou dobu klání. Tito vyhráli větrné rukávy různých tvarů, které zdobí podzimní zahradu a zároveň ukazují, jak větrný den nás čeká. Dále jsme hodnotili Nejpracnějšího draka – diplom a cena putovala rodin Vítkových s dráčkem Theofilem. Titul Nejvytrvalejšího drakovoda si odnesl Vojta Zajíček, který měl trpělivě a znovu a znovu zkoušel svého dráčka Soptíčka dostat do výšky. Ten ho ale trošku zlobil a moc se mu nechtělo. Další cenu a to malovacího dráčka si odnesla Karolínka Neumanová s nejvíce hlasy za nakreslený obrázek draka a vysloužila si tak titul Nejšikovnější ručičky. Velmi nás pobavil drak Hvězdička paní Dvořáčkové, který bez veškerých tyček, prostě jen dobře slepený igelit vytažený z kapsy, letěl tak vysoko, že jsme ho skoro ani nedohlédli, proto si vysloužila speciální vyhlášení o Nejvýše létajícího draka.

            Po této opravdu vydařené akci jsme se s úsměvem rozloučili a s hřejivým pocitem u srdíčka si popřáli, aby i příští rok jsme se spolu sešli a pobavili se alespoň tak příjemně, jako letos. Díky počasí, které bylo vstřícné a vyloženě jako dělané na pouštění draků jsme si to všichni užili báječně.

KH

 

—————

Zpět


Kontakt

Rodinné a mateřské centrum Lhota pod Libčany

Lhota pod Libčany 57 50327 IČO: 22737791

rmc-lhotapodlibcany@seznam.cz