Slavnostní otevření hřiště za Drahou

21.06.2010 21:32

Dne 20.6.2010 od 17. hod probíhalo slavnostní otevření nového hřiště v lokalitě za Drahou. RMC zde představilo nainstalované herní prvky dodané firmou TR Antoš, s.r.o. Projekt je dotován z programu rozvoje venkova ČR – místní rozvojové strategie MAS Hradeckého venkova a je spolufinancován Evropskou unií z Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova.

Jelikož i obec nám v čele s panem starostou Cvrčkem velice vychází vstříc a i finančně se na realizaci podílí, jsem ráda že přijal pozvání a společně s Kamilou Záleskou jsme mohli říci pár vět na úvod, než jsme přestřihli pásku jako symbol k otevření hřiště. Za naši snahu jsme byly obdarované krááásnou květinou a dárečky od členek RMC – nečekané a moc milé.

No a piráti vzhůru na hřiště!! Nejdříve děti musely nakrmit hladového krokodýla, aby se přes něho dostaly na pirátskou loď a z ní lovily v divokých vlnách moře různá vodní zvířátka – vše za sladkou odměnu:o) Další dobrůtky napekly maminky a pro dítka byla připravená pitíčka. Pro nejmenší jsme plachtu, zatím prázdného pískoviště, využili na chytání magnetických rybiček na prut.

Musím tedy říci, že hřiště je krááásné, avšak působí zatím jako polotovar, chybí tráva a osázení zelení. Děvčata za Drahou již pilně začala pracovat na projektu osázení a myslím, že si počínají velmi profesionálně – chválím a já se budu moc těšit na spolupráci s nimi. Avšak tentokráte nám nikdo nepřispívá, proto budeme rádi za jakoukoliv finanční podporu na výše uvedené. Děkujeme.

Závěrem bych ráda jmenovitě poděkovala dvěma a jediným aktérkám příprav – Aničce Štěpánové a Štěpánce Stárkové za krááásnou výzdobu na naši slávu. Ostatní přípravy jsem zvládla s pomocí Dany Pultarové. Děkuji VÁM!! A když jsem u děkování – zaslouží si jej všichni , kteří se zúčastnili brigády na hřišti a nesmím též zapomenout na velice ochotného Pavla Vlka, který nám splnil každé přání.

Co dodat? Máme velikou radost, že se nám podařilo rozšířit místo v naší obci o další, kde se děti a rodiče budou vzájemně setkávat. Věřím, že toto je cesta, kterou si RMC dalo za cíl – umožnit obyvatelům se sdružovat a tak utužovat vztahy mezi sebou a nejvíce to platí u dětí, které potřebují ostatní vrstevníky k tomu, aby se socializovaly tím správným směrem.

Přeji tedy všem uživatelům hřiště šťastné chvíle prožité právě zde a díky RMC.

 

                                                                                              Kateřina Holická

 

—————

Zpět


Kontakt

Rodinné a mateřské centrum Lhota pod Libčany

Lhota pod Libčany 57 50327 IČO: 22737791

rmc-lhotapodlibcany@seznam.cz