Velikonoční jarmark 2008

16.05.2008 18:45

Myšlenka na zorganizování Velikonočního jarmarku i na jaře roku 2008 byla podpořena chutí maminek z neoficiálního sdružení Lhotecké maminky (předchůdce dnešního Rodinného a mateřského centra Lhota pod Libčany) přispět vydělanými penězi na obnovu hojně využívaného dětského hřiště v areálu místní Mateřské školy. Toto stávající hřiště bohužel nesplňuje potřebné normy dle nařízení EU, proto bude téměř kompletně zrušeno a nahrazeno novým.

 

Velikonoční jarmark se konal v neděli 9. března 2008 tradičně v tělocvičně Základní školy. Podle vzoru z minulého roku se prodávaly velikonoční věnečky a ozdoby, zapichovátka, obrázky, ozdobné květináče a podobně. Jelikož téměř veškerý výtěžek připadl tentokrát dětem navštěvujícím místní mateřinku, tudíž dětem, které plánované nové hřiště budou využívat asi nejvíce, nacvičily paní učitelky z Mateřské školy s dětmi krátký program s básničkami a písničkami s jarní tématikou, takže se před zahájením jarmarku děti ostatním mohly pochlubit svým uměním.

 

Do třetice se podařilo prodejem výrobků a finančními dary od místních podnikatelů vybrat bezmála částku Kč 20.000,-. Kč 16.000,- bylo předáno Mateřské škole na zmíněné dětské hřiště, částkou Kč 2.000,- maminky přispěly Marušce Hátlové na nové zdravotní kolo, zbytek peněz bylo ponecháno pro nejmenší děti na cvičení a do klubu Lhotánek.

 

Velmi děkujeme všem, kteří jakýmkoli způsobem pomohli zajistit, aby naše děti nepřišly o své oblíbené "atrakce" na dětském hřišti!

 

Fotografie z jarmarku jsou umístěny v sekci "Fotogalerie - Velikonoční jarmark 2008".

—————

Zpět


Kontakt

Rodinné a mateřské centrum Lhota pod Libčany

Lhota pod Libčany 57 50327 IČO: 22737791

rmc-lhotapodlibcany@seznam.cz