Velikonoční jarmark

28.03.2010 21:32

A je tu opět jaro a s ním i náš tradiční Velikonoční jarmark - vždyť se koná již počtvrté! Po nádherné atmosféře Vánočního jarmarku, který měl v prosinci svou venkovní premiéru, jsme i tento jarní trh umístili ven. Konkrétně opět na náves před budovu lhoteckého Obecního úřadu.

Akce se konala týden před Velikonočními svátky, přesně v neděli 28. 3. 2010. Začátek byl stanoven na 14.00 hodin, ovšem samozřejmě před samotným zahájením bylo nutno vše nachystat, nazdobit a připravit, takže maminky měly plné ruce práce už od rána. A nejen od rána - jarmarku předcházela, jako už také tradičně, i tentokrát dvě společná tvoření. Na prvním tvoření maminky vyráběly nejrůznější velikonoční dekorace, druhé tvoření bylo sladké - zdobily se totiž perníčky, které maminky předtím upekly. Kromě těchto zmíněných výrobků od maminek (jak ze společných dílniček, tak i z domácí výroby) jsme na jarmark dostali i spoustu nádherných výrobků od lhoteckých spoluobčanů, počínaje háčkovanými a vyšívanými kraslicemi, přes zdobené květináče a obrázky, krabičky na ledacos, až po nejrozmanitější velikonoční ozdoby a dekorace. Nechyběly ani živé kytičky a pomlázky, zkrátka bylo toho opravdu dost, za což všem, kteří nás svými výrobky podpořili, moc děkujeme!

Na naše prodejní stánky volně navazovaly i stánečky Mateřské školky i Základní školy, kde děti mohly prezentovat svoje výrobky a ozdůbky. Byl to výborný nápad, však také málokterá maminka nebo babička odolala, aby si domů nekoupila nějakou drobnost, kterou vyrobilo právě to její dítko! :-)

Kromě samotného trhu nám tu správnou velikonoční atmosféru pomohla dotvořit i tzv. dílnička pro šikulky, kde si pod dohledem zkušených floristek mohli naši návštěvníci vyrobit jarní dekorace dle vlastního gusta, měli jsme tu na ukázku i paní s paličkováním nebo pána na pletení pomlázek. Zejména děti měly radost z objednaného koňského povozu, který s nimi a jejich rodiči absolvoval krátké okružní jízdy po Lhotě. Bylo toho hodně, takže věříme, že každý si zde mohl najít to své!

A když jsme zmiňovali děti - nesmíme zapomenout na velmi významnou součást našeho Velikonočního jarmarku, kterou představovaly právě ony se svým vystoupením. Jako prvním jsme po předvedených básničkách, písničkách a koledách mohli zatleskat dětičkám z Mateřské školy, po nich následovalo vystoupení školáků také v podobě písniček a koled, ať už zpívaných, či hraných na flétničky. Všem dětem patří naše velké poděkování, školákům možná o krapítek větší za jejich vytrvalost, protože právě při jejich vystoupení se přehnala nad Lhotou vydatná jarní přeháňka - oni ale  vydrželi i přímý déšť a statečně rozezpívanou písničku dokončili! Máme prostě ve Lhotě šikovné děti - proto pro ně děláme to, co děláme! A i výtěžek z letošního jarmarku bude putovat jim - zatím přesnou představu, na co budou penízky použity, nemáme, ale určitě to bude něco, co jim bude dělat radost...

Na závěr nezbytné poděkování - ještě jednou děkujeme všem těm, kteří nás zásobili svými výrobky, velké díky patří dětem a paním učitelkám za jejich krásná vystoupení. Pavle Kuželové moc děkujeme za velmi významný finanční příspěvek, který pro lhotecké děti věnovala z prodeje trdelníků. No a samozřejmě děkujeme i maminkám, které pro nás připravily a pomohly zorganizovat toto předvelikonoční společné setkání!

PK

—————

Zpět


Kontakt

Rodinné a mateřské centrum Lhota pod Libčany

Lhota pod Libčany 57 50327 IČO: 22737791

rmc-lhotapodlibcany@seznam.cz