Závody na in-line bruslích s pomocí pro slané děti

15.06.2009 08:02

Jak již asi víte, naše centrum dlouhodobě podporuje a spolupracuje s Klubem nemocných cystickou fibrózou. Letos jsme pro tyto nemocné zorganizovali akci ryze sportovního charakteru, a to Závody na in-line bruslích s pomocí pro slané děti. Konala se v sobotu 13. června 2009 u Obecního hostince ve Lhotě pod Libčany. A v čem naše pomoc spočívala? Při přihlášení se do třech hlavních kategorií závodů nám účastníci zároveň platili startovné ve výši Kč 50,-. Vybraná částka ze startovného se po ukončení akce předala zástupkyním Klubu nemocných cystickou fibrózou, které na naší akci byly rovněž přítomné a od nichž se mohli soutěžící i přihlížející dozvědět podrobnosti o zmíněné nemoci, o způsobech léčby a další informace.

A k samotnému závodění - jak již bylo uvedeno, hlavní kategorie byly tři : Kategorie "Muži", kategorie "Ženy a mládež" a kategorie "Maminky s kočárky". Muži měli trasu určenou v délce zhruba 3,5 km (pro znalé místních poměrů to byla trasa Lhota pod Libčany - Urbanice a zpět), závodníci z ostatních kategorií jeli trasu zhruba poloviční (opět pro znalé - ze Lhoty pod Libčany k lesíku a zpět). Nutno podotknout, že si v den konání akce s našimi soutěžícími krutě zažertovalo počasí. Bylo sice slunečno a na pohled příjemně, nicméně foukal studený a celkem silný vítr, což bylo pocítit hlavně na trase. Proto klobouk dolů před všemi, kdo do toho šli! A jak nám závody skončily? V mužské kategorii vyhrál p. Zdeněk Kužel, druhé místo obsadil p. Roman Kratochvíl a třetí p. Tomáš Dejmek. V kategorii Ženy a mládež první místo získala p. Kateřina Holická (ale fakt to bylo oprávněné, ostatní ženy jí to zadarmo z titulu její funkce předsedkyně našeho centra opravdu nedaly!!! :-) ), druhá skončila p. Alena Tešná a třetí místo si vybojovala sl. Lucie Plotová. Tady bych ráda ještě zmínila a poděkovala za účast naší nejmladší účastnici tohoto závodu - Karolínce, která tuto trasu ve svých ještě ne čtyřech letech zvládla opravdu na jedničku s hvězdičkou!!! A teď ke "kočárkové" kategorii - tady nám maminky pořádně zamotaly hlavu! Vítězka byla jasná, byla to p. Petra Nádvorníková s Dominičkem, ale pak to bylo napínavé. Díky pádu na trati nám jedna z maminek ztratila jasné druhé místo a dojela poté společně s dalšími dvěma maminkami, takže jsme měli trojité druhé místo, a to tedy - p. Michaelu Kobrlovou s Terezkou, p. Leonu Uhrovou s Nelinkou a p. Lucii Tlučhořovou s Jiříčkem. Třetí místečko jsme rovněž měli vícenásobné - tentokrát dvojité, a to p. Janu Buzkovou s Jonáškem a p. Miladu Kalenskou s Natálkou (moc se tímto zároveň omlouváme Miládce, jelikož při "slavnostním ceremoniálu" nám skutečnost dojetí současně s Janou opravdu unikla, takže jsme ji nevyhlásili :-( - určitě to nějak napravíme, Mili! ).

Takže to bychom měli hlavní soutěžní kategorie. Kromě nich jsme ale nezapomněli na menší děti, které si na "dálkovou" trasu netroufly. Pro ně byly připraveny také soutěže na bruslích, a to slalomová dráha a převoz vody v kelímku. A pro úplně nejmenší nebo nebruslící dětičky zde probíhaly "závody" na odstrkovadlech nebo koloběžkách. Vítězi v těchto kategoriích byli pochopitelně všichni, každé dítko si za úspěšné splnění daného úkolu či závodu odneslo sladkou odměnu.

A jak naše akce dopadla v číslech? Startovné bylo vybráno ve výši Kč 1.100,-, v kasičce na dobrovolné příspěvky se během závodů nastřádalo Kč 1.125,-, takže celkem si zástupkyně Klubu nemocných cystickou fibrózou ze Lhoty pod Libčany odvezly částku Kč 2.225,-. Děkujeme proto ještě jednou všem, kdo jste přišli závodit, fandit, podívat se, zkrátka nás a hlavně nemocné děti podpořit. Moc si toho vážíme!!!

Fotografie z akce naleznete v naší fotogalerii, dále můžete juknout na následující odkazy ke stránkám Klubu CF : článek https://www.cfklub.cz/
foto https://www.cfklub.cz/?pageid=115&nid=189

PK

—————

Zpět


Kontakt

Rodinné a mateřské centrum Lhota pod Libčany

Lhota pod Libčany 57 50327 IČO: 22737791

rmc-lhotapodlibcany@seznam.cz