Dětský den "Indiánskou stezkou"

20.08.2011 12:12

"Khánta aké wanji hanhepi wi Šošoni, Huroni - su shaglóghan wakshica hóchoka pahá! Howgh!" Tak těmito slovy přivítal náčelník Dlouhé Bidlo všechny členy indiánských kmenů Šošonů a Huronů na lhoteckém fotbalovém hřišti při zahájení letošního dětského dne "Indiánskou stezkou" ve středu 29. června 2011.

Tuto akci jsme letos organizovali společně s kulturním výborem při OÚ Lhota pod Libčany. Tradičně byly pro děti připraveny soutěže, tentokrát všechny naladěné na indiánskou notu, takže nechybělo střílení z luku, hod tomahawkem, rybolov, plížení a zdolání bludiště nebo stezka odvahy. Šikovní malí indiáni a indiánky si mohli vyrobit čelenku nebo indiánský amulet na krk, ti odvážnější si také vyzkoušeli i jízdu na koníkovi. Po zdolání všech disciplín se všichni opět sešli s náčelníkem Dlouhým Bidlem a šamanem lhoteckého kmene u indiánského ohně, kde společně vykouřili dýmku míru. A na úplný závěr děti dostaly možnost ulovit si bizona - o tom, že oproti nim bizon neměl ani pramalou šanci na záchranu, svědčily i bizoní kůže vystavené dětmi v indiánské vesnici po jejich úspěšném lovu!

Věřím, že si tento den lhotecké děti pořádně užily a určitě se budeme těšit na shledanou někdy příště. Zároveň bych ráda poděkovala všem, kdo pomohl při přípravách nebo s organizací při samotném průběhu dětského dne, ať už jde o maminky z našeho RMC, nebo lidičky další - za každou pomocnou ruku nebo podporu opravdu moc děkujeme!

PK

—————

Zpět


Kontakt

Rodinné a mateřské centrum Lhota pod Libčany

Lhota pod Libčany 57 50327 IČO: 22737791

rmc-lhotapodlibcany@seznam.cz