Přivítání nového školního roku a představení nových herních prvků na hřišti u MŠ

29.09.2009 19:52

Den 25. 9. 2009 byl krásným koncem babího léta a my jsme jeho odpoledne využili pro akci našeho centra v areálu Mateřské školy ve Lhotě pod Libčany, kterou jsme chtěli nejen přivítat nový školní rok, ale hlavně představit nové herní prvky, jež se povedlo zakoupit díky získanému grantu společnosti T-Mobile a nadace Via.

Nejdříve se děkovalo, a to sponzorům - panu Vlkovi, rodině Vojáčkových, T-Mobilu a v neposlední řadě i rodičům ochotným pomoci při brigádách Rodinného a mateřského centra. Velké díky patří i všem paním učitelkám, které společně s dětmi kreativně vyzdobily zahradu a nachystaly tak návštěvníkům útulné zázemí. A nejen to - měly připravené i roztomilé vystoupení dětí ve formě tanečků na hudbu z reproduktorů našeho dvorního DJ Radima Cvrčka, který nás poté hudbou provázel až do konce... Po úvodních slovech se děti vrhly na přichystanou dílničku, kde si např. mohly navléknout veselé korálky, ubrouskovou technikou ozdobit kamínky a ze samotvrdnoucí hmoty vykrájet a následně dozdobit různé tvary. Nechyběla ani dílnička Mateřské školy, ve které děti zdobily papírové listy barevným pískem. A výsledek - velká radost obdarovaných rodičů ze šikovnosti a radosti z tvoření svých ratolestí.

Jelikož se děti takovou velkou prací vysílily - šup k ohýnku na opékání párků. A kdo ještě potřeboval doplnit energii - maminky nabízely upečené sladkosti, paní učitelka Tlučhořová dokonce přivezla i lákavě nazdobený dort, kterým nepohrdli ani rodiče! :-)

A co říci na závěr? Hodnocení nechám na ostatních, já bych jen podotkla, že každá chvíle strávená společně s dětmi je pro mě nesmírně cenná a vážím si maminek, které nám toto umožňují.

Děkuji, Kateřina Holická

—————

Zpět


Kontakt

Rodinné a mateřské centrum Lhota pod Libčany

Lhota pod Libčany 57 50327 IČO: 22737791

rmc-lhotapodlibcany@seznam.cz