Sbírka na pomoc lidem postiženým povodněmi

07.07.2009 20:38

Ve dnech 29. 6. a 30. 6. 2009 se za organizace našeho Rodinného a mateřského centra Lhota pod Libčany a pomoci místního Obecního úřadu konala materiální sbírka pro obec Kunín u Nového Jičína a okolí, které bylo zasaženo povodněmi.

Prvotním podnětem k zorganizování této akce byly samozřejmě neustále přibývající zprávy z postižených oblastí. Když jsme viděly všechno to neštěstí, které postihlo severní Moravu (a bohužel nejen tuto oblast, ale to vše další mělo teprve přijít), kontaktovaly jsme e-mailem město Nový Jičín, odkud se nám obratem ozvali s konkrétními žádostmi o pomoc. Jednalo se zejména o věci na odklízení naplavenin a na následný úklid obydlí, tj. kýble, lopaty, smetáky, holínky, gumové rukavice, hadry, různé čistící a dezinfekční prostředky. V sobotu odpoledne se tedy dvě maminky (Dana Pultarová a Radka Bezvodová) rozhodly rychle jednat. Nakopírovaly a následně rozvezly po celé obci 300 letáků, ve kterých se obrátily s prosbou o pomoc na naše spoluobčany. Musíme říci, že jejich aktivita byla lhoteckými občany velmi vítána a pozitivně hodnocena, již v pondělí odpoledne byla totiž chodba Obecního úřadu, kam se potřebné věci do sbírky ukládaly, skoro plná, a v úterý už praskala ve švech. Věcí se sešlo opravdu hodně, málem se nám do připravené dodávky ani nevešly.

Dodávku dala k dispozici firma ELIT, která uhradila i dopravu, a náš ochotný řidič Michal mohl vyrazit na cestu. Ve středu bylo tedy vše odvezeno přímo do obce Kunín u Nového Jičína a tam předáno místní starostce paní Novosadové. I přesto, že se jim věcí sešlo celkem dost, samozřejmě nejen my jsme pomohli, tak byla velice vděčná a pomoc se tak dostane i okolních vesnic, např. do obce Životice, která byla jednou z nejhůře postižených. Paní starostka se také zajímala o naše centrum - až se jim podaří zlikvidovat následky povodní, budou prý také přemýšlet o jeho založení.

Chceme touto cestou hlavně poděkovat všem, kdo jakýmkoli způsobem přispěl do naší sbírky. Opravdu si toho moc vážíme! DĚKUJEME!!!!!

PK

—————

Zpět


Kontakt

Rodinné a mateřské centrum Lhota pod Libčany

Lhota pod Libčany 57 50327 IČO: 22737791

rmc-lhotapodlibcany@seznam.cz