Sněhové radovánky II. aneb Obr cup podruhé

28.01.2010 06:40

Po loňském vydařeném prvním ročníku Sněhových radovánek jsme se i letos sešli na zahradě v areálu lhotecké Mateřské školky, abychom využili nadmíru štědré sněhové nadílky a s dětmi si na sněhu pořádně zařádili. Akce se konala v pátek 15. 1. 2010 v odpoledních až podvečerních hodinách, připraven byl opět teplý čajík na zahřátí a něco sladkého (i slaného) upečeného od našich maminek. Letos jsme pro děti (a v druhém případě i pro jejich rodiče) připravili dvě disciplíny.

První byl tzv. Sjezd na čemkoli - jak už název i zkušenosti z loňska napovídají, účelem bylo sjet školkový kopec Obr na jakémkoli možném i nemožném vozítku. K vidění zde kromě běžných bobů, ježdíků a sáněk byla tedy například velká zadělávací mísa, dřevěné křesílko, jezdící hrad, nafukovací kruh či stolička připevněná na lyže. Při prvním oficiálním sjezdu si dítka dole pod kopcem mohla utrhnout bonbon a pak už mohla vesele jezdit a řádit. Dospěláci se samozřejmě nechali také brzy nakazit dobrou náladou a tak Obr kopec za chvíli brázdili na různých vozidlech i oni! Letos jsme také hodnotili - medaili a malou odměnu dostala všechna dítka, která přišla s jakýmkoli originálním povozem.

Druhou disciplínou byly Závody psích spřežení. Abychom to trochu osvětlili - záměrem bylo zapojit psa dospěláka do bobů či saní a zdolat v co nejkratším čase vytyčený okruh a hlavně dovézt své nebo vypůjčené dítko v pořádku do cíle. Přemluvit ke štěkání se naši psíci bohužel nenechali, ale jinak se vyřádili určitě všichni. Do závodu se přihlásilo 16 spřežení a hlavně na tomto místě musíme pochválit a vyzdvihnout děti, které se do této původně zamýšlené ryze dospělácké záležitosti také vrhly, nechaly se zapřáhnout a statečně bojovaly! Nicméně první místa utrhli psi-dospěláci. Snad se na nás zúčastněné maminky a tatínci nebudou zlobit, že je nazýváme psíky, ale ono to k tomu tak trochu svádí! :-) Tak tedy umístění - na první příčce skončila Kateka s posádkou Ondrou, druhé místo obsadil pes Roro s posádkou Fildou a třetí byl psík Kamík s posádkou Máťou. Naši hafani za odměnu dostali několik buřtíků, děti z vítězných posádek sladké medaile.

Věříme, že se všem s námi líbilo a sněhové odpoledne si náležitě užili. Doufejme, že i za rok bude počasí na sníh stejně bohaté a budeme se moci sejít znovu! Už teď se těšíme!

PK

—————

Zpět


Kontakt

Rodinné a mateřské centrum Lhota pod Libčany

Lhota pod Libčany 57 50327 IČO: 22737791

rmc-lhotapodlibcany@seznam.cz