Vánoční jarmark 2009

30.11.2009 07:12

Adventní období ve Lhotě pod Libčany zahájil první adventní neděli, tedy 29. 11. 2009, Vánoční jarmark. Byl v pořadí již třetí, můžeme tedy říkat tradiční Vánoční jarmark. Netradičně se ale konal venku, a to před budovou lhoteckého Obecního úřadu, kde maminky během odpoledne připravily a naaranžovaly vše potřebné k zahájení prodeje. Letos se prodávaly ozdobené vánoční hvězdy, bramboříky, adventní věnce i věnce na dveře, svícny, svíčky, obrázky, keramické dekorace, perníčky, chaloupky z perníku, dekorace na okna, ozdobné řetězy a podobně.

Při zahájení jarmarku vystoupily se svým krásným tanečkem děti z místní Mateřské školy, po nich zazněly básničky a zpívané či na flétničku hrané koledy v podání dětí ze Základní školy. No a poté už hurá k prodejním stánkům! :-) Kromě již zmíněných výrobků našich maminek byl na jarmarku tentokrát připraven i "koutek zručnosti", ve kterém si děti mohly vlastníma rukama ozdobit skleněné ozdůbky na vánoční stromeček, nechyběly ani dvě velmi šikovné paní, tzv. tvořilky, u kterých si mohli naši návštěvníci buď přímo vytvořit, nebo zakoupit úžasné vánoční dekorace. Kdo měl nakoupeno či dotvořeno, mohl zavítat do lhotecké kaple, kde se konal koncert Soukromé školy sborového zpěvu v Hradci Králové, Pueri 2 - přípravné oddělení pro Boni Pueri. Pro všechny, kteří sem zavítali, to byl určitě úžasný zážitek!

Po koncertě následoval krátký proslov starosty obce spojený s také již tradičním rozsvícením vánočního stromu. Letos nám Obecní úřad připravil krásné překvapení v podobě nového osvětlení tohoto stromu, takže zvláště děti (ale nejen ony) za to byly nesmírně rády!

Celkově měl letošní jarmark úplně jinou atmosféru, než jsme byly zvyklé v uplynulých letech. Rozhodně vánočnější! Určitě k tomu přispělo venkovní prostředí a koledy linoucí se z rozhlasu, ale samozřejmě všechna krásná vystoupení dětí. Doufejme, že podobné pocity má co nejvíce lidiček, kteří za námi letos přišli. Chceme i touto cestou poděkovat (také již tradičně) nejen maminkám za krásné výrobky, ale všem, kdo nám pomohl s organizací a přípravami. Hlavní dík patří ale Kačce Holické, která si tentokrát vzala téměř všechny chystací fáze na svá bedra. Také moc děkujeme Pavle Kuželové za významný finanční příspěvek (veškerý výdělek z prodeje trdelníků a dalšího občerstvení nám Pavla věnovala na další chod centra!). Zkrátka všem, kteří nás i letos podpořili, děkujeme za přízeň a zároveň přejeme co nejklidnější předvánoční čas a krásné svátky!

PK

—————

Zpět


Kontakt

Rodinné a mateřské centrum Lhota pod Libčany

Lhota pod Libčany 57 50327 IČO: 22737791

rmc-lhotapodlibcany@seznam.cz