Velikonoční jarmark 2007

16.05.2008 18:04

Začátkem roku 2007 přišlo tehdy neoficiální sdružení Lhotecké maminky - předchůdce dnešního Rodinného a mateřského centra - s nápadem zorganizovat nějakou lehce výdělečnou akci, do které by se maminky samy zapojily a která by přinesla pár korun na pořízení cvičebního nářadí a pomůcek na cvičení s dětmi a vybavení klubu Lhotánek, jež byl plánován otevřít. A jelikož se pomalu blížilo jaro, daly se maminky do příprav a organizace velikonočního jarmarku.

 

Práce to nebylo právě málo, maminky nejen že musely veškeré zboží, které se na jarmarku prodávalo, samy vyrobit (prodávaly se zdobené kraslice, věnečky ze slámy, zapichovátka a keramické ozdůbky, obrázky, prkénka, kachle či květináče zdobené ubrouskovou technikou atd.), ale také o celé akci dát prostřednictvím letáčků do povědomosti lhotecké veřejnosti a hlavně tělocvičnu Základní školy proměnit na jeden víkend ve výstavní a prodejní sál.

 

Jarmark se konal 24. března 2007 a účast v řadách nakupujících byla opravdu hojná. Výtěžek z jarmarku (po sečtení zisku z prodeje výrobků a také finančních příspěvků, které maminkám věnovali někteří z místních podnikatelů, se jednalo o bezmála Kč 20.000,-) připadl bez výjimky lhoteckým dětem. Byl rozdělen mezi Základní školu - za peněžní dar byly pořízeny šplhací tyče do tělocvičny, dále mezi vznikající klub Lhotánek na vybavení hračkami a v neposlední řadě na cvičení s dětmi, kam se za utržené peníze nakoupila skluzavka, skákací zvířátka a další pomůcky.

 

Fotografie z Velikonočního jarmarku 2007 jsou umístěny v sekci "Fotogalerie - Velikonoční jarmark 2007".

—————

Zpět


Kontakt

Rodinné a mateřské centrum Lhota pod Libčany

Lhota pod Libčany 57 50327 IČO: 22737791

rmc-lhotapodlibcany@seznam.cz