Adventní neděle, rozsvícení stromečku....

06.12.2010 21:17

Tak a je to tu!!! V rozzářených dětských očkách jsou znatelné odlesky blikajících světélek vánočních výzdob, dychtivé očekávání příchodu Ježíška a v neposlední řadě i mrazení rodičů a prarodičů, z toho, jak se ta naše zlatíčka pod stromečkem změní v andílky a rozdávají úsměvy a díky za dárečky směřující k nebi pro toho, kdo jim je nadělil….A protože jsme netrpěliví, to už je nám holt dáno, chtěli jsme tyto pocity zažít trošku dříve a sešli jsme se v neděli 28.11.2010, na kterou vychází první Advent u příležitosti rozsvěcení stromečku u Obecního úřadu ve Lhotě pod Libčany.

Letos Rodinné a mateřské centrum připravilo trošku jinou verzi vánočního jarmarku a obléklo mu kabátek ve formě vánoční tomboly, ve které bylo možné vyhrát balíčky domácího cukroví pečeného zdejšími maminkami, babičkami, prababičkami a nutno říci, že ženy byly opravdu svědomité a pekly s takovým nadšením, že se nám sešlo přes 170 krabiček voňavých vánočních pamlsků – děkujeme!!

Ale to jsem trošku předběhla….jelikož dětičky, pod vedením šikovných učitelek, ze zdejší Mateřské školy mají vždy připravený krásný program, náš záměr byl jasný – učinit tyto vystupující na chvilku zářivými hvězdičkami. Zařídili jsme ,,opravdové“ podium, abychom na sebe a dítka lépe viděli – tatínci elektrikáři nám nainstalovali záře  reflektorů a hlásky doléhající široko daleko zajistilo ozvučení šikovných pánů zvukařů.

Pro všechny návštěvníky tohoto krásného podvečera byly připraveny horké nápoje na zahřátí a vánoční mlsání k nim napečené bylo tak vynikající, že se po něm jen zaprášilo….

A opět jsem napřed….Vrátím se tedy k páté hodině, kdy promluvil pan starosta Cvrček, Kateřina Holická s poděkováním všem, kteří pomáhali a to včetně Obecního úřadu, který nám vyšel vstříc s velkou podporou. Stromeček se rozzářil do krásného zasněženého mrazivého téměř večera a nastoupila dítka z Mateřské školy, která bez jakéhokoliv studu potvrdila naše očekávání a opravdu se zachovala jako zkušené hvězdičky, které nezaskočí ani tolik diváků dychtících po jejich výkonu. Byly roztomilé a bezchybné a to hlavně díky pevnému vedení paní učitelek. Obrovské ovace v závěru jejich vystoupení to jen potvrzují.

Jakmile se nám podařilo zamáčknout slzičky dojetí, vrhli se ti, kdo měli štěstí na tombolu pro ceny, ostatní nakupovali losy, čekající na ty výherní. Chviličku byla mela, přece jen, představa, že dorazí domů, uvaří si čajíček a rozdělají krabičku s výhrou v podobě voňavého cukroví, u některých i s recepty a věnováním darujících, byla opravdu lákavá. Snad se nám podařilo tyto představy uspokojit a to hlavně díky opravdu velkých zásob od milých občanů. Něco málo nám zbylo a to jsme se rozhodli věnovat na Mikulášskou besídku jako pohoštění na stoly.

Tak a blížíme se k závěru….dovolte kratičké zhodnocení z mého pohledu. Ač tato krásná akcička trvala slabou hodinku, byla naplněna hřejivým pocitem sounáležitosti, který nám snad vydrží hodně dlouho a já budu doufat, že až se sejdeme v novém roce 2011, ten pocit bude stále trvat.

Děkujeme ještě jednou za to, že jsme mohli být spolu a šťastní.

KH

—————

Zpět


Kontakt

Rodinné a mateřské centrum Lhota pod Libčany

Lhota pod Libčany 57 50327 IČO: 22737791

rmc-lhotapodlibcany@seznam.cz