Pálení čarodějnic

03.05.2011 22:30

Po roční pauze, kdy se na jaře 2010 bohužel nepodařila "oslava" tzv. pálení čarodějnic uspořádat, letos opět naše maminky svolaly velké i malé lhotecké čarodějky a čaroděje, ježibaby a ježidědky, aby se před tradičním zapálením ohně sešli všichni před Obecním úřadem a cestu k ohni absolvovali společně v čarodějnickém průvodu. Do kroku jim z rozhlasu vyhrávala muzika (samozřejmě čarodějnická), takže některé z přítomných čarodějnic si cestou mohly i "hodit hrbem"!

Ale jelikož i tato akce byla organizována především pro pobavení dětí, pro ně byly na konci cesty k ohni připraveny tři oblíbené soutěže. Jako první si dětičky mohly vyzkoušet svou šikovnost při řízení koštěte při slalomu, poté zkusily odvahu při šátrání a hledání dobrůtek v neprůhledných nádobách, které střežili pavouci a hadi, no a když to měla dítka zdárně za sebou, mohlo si každé vymalovat a odnést svou vlastní čarodějnici z papíru. Tu si potom děti pod dohledem rodičů buď hodily do ohně nebo odnesly domů.

Nálada byla výborná, děti si to užily jak při soutěžích, tak poté i dováděním u ohně, a to je hlavní! Za super organizaci si poděkování a pochvalu zaslouží hlavně čarodějky Milada a Anička - díky holky, povedlo se to, takže i díky Vám budeme doufat, že se v hojném počtu při téže příležitosti sejdeme zase příští rok!

PK

—————

Zpět


Kontakt

Rodinné a mateřské centrum Lhota pod Libčany

Lhota pod Libčany 57 50327 IČO: 22737791

rmc-lhotapodlibcany@seznam.cz