Dětský den

28.06.2008 13:36

Ve spolupráci s Kulturní komisí při OÚ Lhota pod Libčany, Sborem dobrovolných hasičů a Základní a mateřskou školou ve Lhotě pod Libčany uspořádalo naše Rodinné a mateřské centrum ve čtvrtek 26. června 2008 na fotbalovém hřišti TJ Sokol Lhota pod Libčany tradiční "Dětský den". Úvod tohoto odpoledne tentokrát skvěle obstaral pan kouzelník, který dětem připravil úžasné vystoupení s kouzly a triky, které nejen našim nejmenším, ale i jejich rodičům a známým z řad dospělých, pěkně zamotaly hlavu. Několik dětí si s panem kouzelníkem mohlo některá kouzla i vyzkoušet, což pro ně byl určitě obrovský a nezapomenutelný zážitek!

Po skončení kouzelnického programu se děti vrhly na již tradiční soutěžení. Letos pro ně bylo připraveno osm soutěží, na každém stanovišti si dítka mohla po absolvování daného úkolu vybrat a odnést si věcnou či sladkou odměnu. Prvním stanovištěm bylo oblíbené lovení rybiček z bazénku s vodou, do kterého si ty nejmenší dětičky v mnoha případech díky horkému odpoledni sama téměř i vlezla. :-) Jako druhá soutěž byla připravena chůze na chodítkách pro menší děti, nebo na chůdách pro děti větší. Na třetím stanovišti si větší děti mohly zaskákat panáka, menší házely tenisové míčky do otvorů kulisy šaška. Čtvrtá soutěžní disciplína prověřila trochu odvahu i zručnost všech zúčastněných, čekala na ně totiž dráha sestavená z malého a velkého strachového pytle, kterými musely děti prolézt, a štaflí, které přelézaly. Na pátém stanovišti malé děti měly za úkol sesbírat nákup tvořený z plastových rekvizit ovoce, zeleniny atd. do nákupních košíčků. Velké děti si zde opět vyzkoušely svou šikovnost - kolem postaveného kužele musely projít s tenisovou raketou, ze které jim po celou dobu od startu až do cíle nesměl spadnout míček. Šestou disciplínou byl slalom. Menší děti kličkovaly mezi kuželi s trakářky, ty větší potom na koloběžkách. Ačkoli sedmá soutěž byla fotbalová, rády se jí zúčastnily i holčičky! Malá dítka měla za úkol dokopnout fotbalový míč do jedné ze dvou malých branek, velké děti pak musely střelou trefit ve velké brance uvázané lahve s vodou. Poslední, osmou, disciplínou byla také střelba, tentokrát ale vzduchovkou do terče, takže si tu děti mohly vyzkoušet, jak přesnou mají mušku!

Kromě zmíněných soutěží zde i letos byl zajištěn doprovodný program - v průběhu celého odpoledne tu byl k dispozici dětský koutek se skluzavkami a hopsadly pro naše nejmenší dětičky, pro ty větší nechyběl oblíbený skákací hrad, dále dětem udělal obrovskou radost koňský povoz s kočárem, ve kterém se mohly svézt, a v neposlední řadě měly možnost si pod dohledem členů Sboru dobrovolných hasičů vyzkoušet práci s hasičskou stříkačkou. Všechny děti, které tuto "atrakci" absolvovaly, dostaly zároveň od pánů hasičů poukázku na zmrzlinu, kterou si mohly vyzvednout u pana Martina Topiče. A že této možnosti určitě většina prťousů využila, to asi není třeba zdůrazňovat! :-)

Maminky ze lhoteckého Rodinného a mateřského centra zde měly současně otevřen informační stánek, ve kterém se všichni přítomní měli možnost dozvědět se podrobnosti o činnosti a plánech našeho centra. Současně zde maminky podávaly informace ke dvěma charitativním projektům, na kterém se Rodinné a mateřské centrum Lhota pod Libčany aktuálně podílí - byla zde umístěna oficiálně zapečetěná kasička Klubu nemocných cystickou fibrózou, do které bylo možno přispět na inhalátory pro děti postižené tímto onemocněním. Dále zde byly vystaveny výrobky akce "Růžová výšivka", kterou organizuje sdružení Mammahelp; tyto drobnosti si mohli naši spoluobčané buď přímo zakoupit, nebo těm, kdo se rozhodl do tohoto projektu přispět, mohly přinést alespoň potřebnou inspiraci k vlastní výrobě.

Po prvotních reakcích na tuto akci můžeme snad zkonstatovat, že se letošní Dětský den vydařil. Za to, že odsud děti odcházely šťastné a spokojené, patří náš velký dík všem, kdo nám pomohl při přípravách tohoto odpoledne, při organizaci samotných soutěžních disciplín na stanovištích, při zajišťování doprovodného programu a rozhodně v neposlední řadě všem, kdo poskytl věcné dary nebo finanční příspěvky pro pořízení odměn pro děti! Děkujeme moc!!!

Několik fotografií z této akce je možno zhlédnout v sekci "Fotogalerie - Dětský den 2008".

—————

Zpět


Kontakt

Rodinné a mateřské centrum Lhota pod Libčany

Lhota pod Libčany 57 50327 IČO: 22737791

rmc-lhotapodlibcany@seznam.cz