Jarní tancovačka - Country & Western

27.04.2009 11:51

Pobavit se, zatancovat a zároveň vydělat nějaké ty korunky na běh našeho centra - to byl spojovací článek další z našich akcí. Využili jsme proto příležitost našich prvních narozenin, tedy prvního výročí vzniku RMC, a uspořádali v sobotu dne 25. 4. 2009 v Obecním hostinci ve Lhotě pod Libčany Jarní tancovačku, která pro letošek nesla podtitul Country & Western.

A když country a western, tak tedy country a western se vším všudy, řekli jsme si. Proto se všechny rekvizity použité na výzdobu sálu nesly v tomto duchu, nechyběly tedy koňské postroje, lasa, biče, sláma či plyšoví a dřevění koníci. A ze staré dobré "panákovny" jsme pro tento večer udělali saloon! :-) Nutno říci, že ani příchozí, kteří nás přišli podpořit, nezklamali a téměř do jednoho přišli oblečení ve stylu odpovídajícímu této akci.  A samozřejmě nesměla chybět také country hudba, kterou obstarala skupina Duha.

K hudbě patří samozřejmě a neodmyslitelně tanec - a jak by takový správný country tanec měl vypadat, nám hned po úvodním přivítání od naší předsedkyně Kačky Holické a moderátora večera Martina Záleského přišli předvést mladíci a slečny z tanečního souboru při Domě dětí a mládeže v Rychnově nad Kněžnou. Jejich vystoupení bylo opravdu povedené, proto obdrželi zasloužený a velký potlesk i uznání od celého sálu.

A následně se tančilo a zábava byla v plném proudu, když na parket vtrhla skupina "Arizonské pěnice" se svým country tanečkem. Kdo to byl? Sedm mamin z našeho centra společně s několika tatínky, celkem dvanáct lidí ochotných si udělat legraci sami ze sebe a pobavit i ostatní. Snad se podařilo! Jejich tanec nebyl sice na profi úrovni, nicméně byl poctivě nacvičovaný a tančený s elánem a nasazením, což publikum náležitě ocenilo! Maminky jako pánové pistolníci byly fajn, ovšem tatínci přestrojení za dámy byly určitě nezapomenutelné! :-) Zvláště, když tyto "dámy" se následně ujaly i losování a roznášení tomboly - ta byla díky všem lidem, kteří do ní jakkoli přispěli, opravdu bohatá, takže přestrojení pánové opravdu měli možnost se vyřádit. Zkrátka zážitek k nezaplacení!

A po tombole se opět tančilo a bavilo se až do zhruba dvou hodin po půlnoci, kdy hudba ukončila svou produkci. A někomu se domů opravdu nechtělo... Byl to prostě podařený večer! A tak jsme prozatím plné nadšení podobnou akci zopakovat zase za rok, na naše druhé narozeniny. Jaké bude téma je zatím ve hvězdách, můžete přemýšlet s námi...

Za lhotecké maminky bych ještě ráda poděkovala všem, kdo nám pomohl s organizací této akce nebo věnoval jakýkoli dar do naší tomboly či přispěl finančně. A samozřejmě také všem těm, kdo nám drží palce a přišel nás na naši první tancovačku podpořit, a byla to bezmála stovka lidiček! Věříme, že se všem s námi líbilo, nebo alespoň většině, protože jak praví přísloví - Není na světě člověk ten, aby se zavděčil lidem všem!

PK

 

—————

Zpět


Kontakt

Rodinné a mateřské centrum Lhota pod Libčany

Lhota pod Libčany 57 50327 IČO: 22737791

rmc-lhotapodlibcany@seznam.cz