Sněhové radovánky

16.01.2009 19:48

Sněhové radovánky aneb Probudíme hřiště ze zimního spánku - tak zněl oficiální název první letošní akce našeho centra. A o co šlo? Chtěli jsme využít příznivé sněhové nadílky a trochu si společně s našimi dětmi ve sněhu zařádit. A tak jsme se v pátek 16. 1. 2009 odpoledne sešli na kopci Obr v areálu lhotecké Mateřské školy. Vzali jsme s sebou tradiční vozítka na sníh, jako sáňky, boby nebo tzv. ježdíky, našli se ale i nadšenci, kteří přišli jezdit na nafukovacím kruhu do vody či na sáňkách vylepšených o houpacího koníka. :-) Vozidel bylo tedy dost, teplým čajíkem nás zaopatřily hodné paní kuchařky ze školky, další dobré duše Kačka a Danča napekly něco dobrého k zakousnutí, zkrátka nálada byla výborná a tak se mohlo vesele jezdit.

Všechny děti (a nejen děti) dostaly za povedený sjezd a projetí cílem malou sladkost. Zároveň maminky z centra vyhodnotily tři malé nejúspěšnější účastníky akce, kterým předaly další odměnu - pro děti sladké i nesladké překvapení v taštičkách a pro jejich rodiče zdarma členství v Rodinném a mateřském centru na rok 2009. Vyhodnoceni byli : Vojtíšek a Stelinka Zajíčkovi za nejoriginálnější sněhová vozidla (viz zmíněno výše), Ondrášek Novák za statečnost (srážka s jedním ze spolubobujících byla velká, boule taky, ale Ondra to zvládl jako chlap!) a Terezka Nováková za nejvytrvalejší a nejčetnější jízdy (cenu by měl ale dostat hlavně tatínek Terezky, protože ten měl díky ní v nohách naběháno nejvíce metrů!).

Sáňkování se povedlo, škoda jen, že díky náhlému příchodu nemocí několik dětí ulehlo doma v postýlkách a nemohlo se tak zúčastnit, i tak se na kopci ale sešlo téměř 40 lidiček. Doufejme, že sněhové podmínky dovolí zorganizovat tuto akcičku i v letech příštích a že jsme tedy letos mohli být u vzniku další pravidelné akce - můžeme jí říkat třeba "Obr Cup". Tak už dnes držíme palce, ať se za rok zase sejdeme!

PK

—————

Zpět


Kontakt

Rodinné a mateřské centrum Lhota pod Libčany

Lhota pod Libčany 57 50327 IČO: 22737791

rmc-lhotapodlibcany@seznam.cz