Velikonoční jarmark

31.03.2009 09:17

Letos již potřetí se ve Lhotě pod Libčany konal Velikonoční jarmark - tentokrát v sobotu 28. 3. 2009, opět v tělocvičně místní Základní školy. Samotnému jarmarku předcházela samozřejmě řada příprav. Tvořilo se v mnoha lhoteckých domácnostech, ale maminky také uspořádaly dvě společná tvoření v Mateřské škole, kdy první bylo zaměřeno zejména na výrobu velikonočních věnců, při druhém tvoření se osazovaly květináče, truhlíky a košíky živými květy, vyráběly se závěsné velikonoční dekorace z živých větviček a podobně.

Páteční odpoledne i podvečer před jarmarkem bylo celé o "šperkování" tělocvičny a aranžování všech výrobků, které se k prodeji sešly. A že jich bylo hodně - od zdobených kraslic počínaje, přes obrázky, květináče, vypalované dřevěné ozdoby a vařečky, keramické výrobky, zdobená prkénka, různá velikonoční zapichovátka, perníčky a další sladkosti, až po zmiňované věnce a zdobené živé květiny. Na své si také přišla tavící pistole při malých opravách těch dekorací, na kterých díky transportu vyfouklé skořápky utrpěly újmu. :-) Naštěstí ale takovýchto oprav bylo jen minimálně! 

Výsledek stál za to - "prodejní sál" byl připraven a vypadal skutečně krásně! A tak jsme rádi, že náš jarmark v sobotu navštívila celá řada nakupujících; ti si mohli samozřejmě zakoupit naše výrobky anebo se podívat či si sami vyzkoušet pletení košíčků a dalších dekorací z pedigu nebo malování na textil, což jako oživení jarmarku zajišťovaly dvě velmi šikovné paní.

Věříme, že se všem, kteří se přišli podívat a podpořilit nás nákupem, u nás líbilo. Díky jim se nám v pokladně a v kasičce na dobrovolný příspěvek objevila opět velice pěkná částka, za kterou tentokrát chceme pořídit ping-pongový stůl k využití ve lhotecké Základní škole a na našich akcích, které budeme pořádat. Pokud se nám ke zmiňovanému stolu podaří koupit i velkou trampolínu pro děti, budeme moc rádi! Určitě by obě zmíněné věci lhotecké i mimolhotecké děti užily!

A tradiční ale nezbytné poděkování na závěr - velké díky patří hlavním a již zkušeným organizátorkám jarmarků Radce Bezvodové a Daně Pultarové, na jejichž bedrech ležel nejen sobotní prodej, ale i shánění všeho potřebného na naše společná tvoření, dále děkujeme Erice Topičové, Ivaně Trubačové a p. Kalenské za pomoc při samotném prodeji. P. Zemanové děkujeme za trpělivost při našich pátečních přípravách a za úklid, lhotecké Mateřské i Základní škole za zapůjčení prostor. No a samozřejmě moc děkujeme všem, kdo svými výrobky pomohl a přispěl k úspěchu našeho jarmarku. Věřte, že si toho velmi vážíme!!!

PK

—————

Zpět


Kontakt

Rodinné a mateřské centrum Lhota pod Libčany

Lhota pod Libčany 57 50327 IČO: 22737791

rmc-lhotapodlibcany@seznam.cz